Besedy, návštěva u primátora Plzně a pivovar

26.11.2016 14:56

 

 

24. a 25. listopadu jsem na pozvání Romana Sudy předsedy TJ zdravotně postižených Halma a tradiční vedoucí paralympijských výprav. 

Abych nemusel jet do Plzně brzy ráno, vyrazil jsem den předem. Po ubytování v hotelu Ibis jsem si dal lehkou večeři a odpočíval před náročným dnem.

Ráno jsme společně s Evou Bernou a dvěma nadějemi od Romana z oddílu vyrazili nejprve na besedu do sportovní ZŠ Chválenická, kde na nás čekali žáci 6. a 7. třídy. 

 

Další v pořadí byla ZŠ Manětín, vzdálená přibližně 40 kilometrů od Plzně. Po cestě jsme se také dozvěděli, že místo jedné, dvou tříd nás čeká v místním kině celá škola. Po besedě plné všetečných otázek mladších a starších žáků proběhla autogramiáda. Po té jsme obdrželi drobné dárky a odebrali se do školní jídelny na svíčkovou.

Z Manětína jsme se vydali na plzeňskou radnici. Zde nás přijal pan primátor Martin Zrzavecký a radní pro sport Michal Dvořák. Kromě besedy o Riu jsme také povídali o náklonosti města ke sportu postižených. Před odjezdem jsme obdrželi drobné dárky s tématikou města a hůrá k poslední zastávce.

Milým zpestřením dne byla exkurze v pivovaru. Zde jsme se dověděli něco nejen o vaření piva, ale také o historii pivovaru. V podzemí pivovaru proběhla také malá ochutnávka. Návštěvu jsme zakončili večeří v pivovarské hospodě.

Po návratu z pivovaru do hotelu nás pozdravil také ředitel hotelu s příjemným personálem.

Děkuji Romanovi, který plnil funkci řidiče, uvaděče a promítače videa za příjemný pobyt v Plzni.

NA ZDRAVÍ!!!