MČR OSTRAVA

06.08.2016 12:38

 

 

27. - 29.5. proběhlo v Ostravě Mistrovství ČR. Hrálo se hned několik soutěží.

 

 

Dvoučlenná družstva:

 

Soutěž se hrála od počátku K.O. systémem do dosažení třetího bodu. Díky nasazení jsme s mým oddílovým kolegou Rendou Taušem postoupili rovnou do čtvrtfinále. Zde jsme si hravě poradili s týmem Trčka - Mrázek (3:0) a postoupili do semifinále, které jsme odehráli proti brněnským Zmrzlý Trávníček. Nebylo to jednoduché. S nejtěsnějším výsledkem (3:2) nás čekalo finále proti TJ Sokol Lhůta ve složení Hadrava - Svatoš. Až na malé zaváhání jsme vyhráli (3:1) a slavili titul.

Open:

 

V Openu jsem měl první kolo volné. Následně jsem vyhrál dva zápasy proti Tláskalovi a Kadlíkovi (oba 3:0). V cestě do finále mě zastavil skvěle hrající Zmrzlý. Hrál jsem tedy s Hadravou o konečné umístění. Kdybych prohrál, byl bych n nepopulárním čtvrtém místě. Nestalo se. I když mi teklo řádně do bot nakonec jsem dotáhl zápas do vítězného konce (3:2). Těšila mě "alespoň" bronzová medaile.

 

 

Jednotlivci:

 

První čtyři zápasy jsem vyhrál. Nejdůležitější byl ten pátý. Proti dlouholetému výborně hrajícímu soupeřovi Zvolánkovi se mi podařilo uhrát první dva sety. "Zvolda" potom změnil servis, mě to přestalo jít a bylo to 2:2. V rozhodujícím setu měl pak soupeř od začátku přesnější míče a zaslouženě vyhrál (2:3). Zbylo na mě tedy stříbro.

 

 

Čtyřhry:

 

Soutěž čtyřher jsme opět s Rendou. Hrálo se také jako v družstvech K.O. systémem. V pavouku jsme měli opět volný los, který nás posunul do čtvrtfinále a opět na duo Trčka - Mrázek. Stejně jako v družstvech jsme si zajistili postup do semifinále (3:0). Zde se nám do cesty postavili další brněnský tým. Proti Žákovi s Kadlíkem jsme v zápase sice ztratili dva sety, ale hraje se na tři vítězné. Ten poslední dopadl lépe v náš prospěch a postup do finále byl náš (3:2). O titul to byl pak opravdu velký boj. Proti dvojici Hadrava - Svatoš jsme pro jistotu prohráli zbytečně agresivní hrou hned první dva sety. Taktika pak byla jasná. Kdy nás přehrávají vrchem, zkusíme to spodem. Povedlo se. Vyrovnali jsme (2:2) a začali pátý, poslední set. Celé dva sety jsme pinkali a samozřejmě, že i ten poslední. Útočili jsme minimálně a tahali se o každý bod. Překvapení přišlo za stavu 9:9. Renda "zavřel oči" a prásknul do toho. Myslím, že nejen my za stolem (včetně Reného), ale i ostatní přihlížející se divili, co to provedl. Povedlo se, spadlo to tam, pak jsme přidali ještě jeden bod a opět jako v družstvech titul (3:2).

Výsledky z MČR ZDE

Dalším turnajem bude turnaj Otto Bock Českého poháru, který proběhne na domácí půdě v liberecké Home Credit Aréně.