Mezinárodní turnaj v Německu

18.06.2017 18:18

 

 

13. - 17. 6. jsem v německém Bayreuthu absolvoval další z mezinárodních turnajů, potřebných pro nominaci na MS 2018. 

 

Jako vždy se začínalo soutěží jednotlivců. V mé skupině postižení bylo rozděleno 22 hráčů do šesti skupin. Do K.O. pavouka postupovali první dva ve skupině. 

Hned v prvním zápasu jsem hrál jako jednička s trojkou ve skupině. Po prvních dvou setech, které jsem prohrál přišla ještě naděje. Vyhrál jsem třetí set, ale šance na výhru se rozplynula. Prohrál jsem a díky rozestupu ve světovém žebříčku ztratil poměrně mnoho bodů. Další zápas proti skupinové dvojice, Brazilcovi, dopadl o mnoho lépe. Lehce jsem ho přehrál 3:0 a čekal na poslední zápas ve skupině. Ten jsem také vyhrál a čekal na soupeře v pavouku. V zápasu o první osmičku mě čekal Japonec Minami. Na něho se mi hraje celkem dobře a první osmička byla má. V boji o medaili mi stál ještě Ir Judge. V březnu jsem ho na turnaji v Itálii vlastně i všude relativně lehce přehrál a s tím do zápasu nastoupil. Bohužel se zápas od začátku jevil, že bude těžké vyhrát. Hned v prvním setu jsem prohrál na třech bodech, druhý vyhrál na devíti, třetí prohrál na jedenácti, čtvrtý prohrál na jedenácti a pátý prohrál na devíti. Až na první set bych řekl, že to byl vyrovnaný zápas. Tahali jsme se o každý bod, ale vždy jsem tahal za kratší konec. Snad bude v dalším zápase výsledek opačný. Skončil jsem tedy ve čtvrtfinále. Judge turnaj později vyhrál.

 

 

Další soutěží, do které jsme nastoupili společně s Martinem Zvolánkem byly družstva. Nastoupilo celkem 9 týmů ve třech skupinách a opět do pavouka postupovaly dva nejlepší týmy. Hraje se systémem čtyřhra, dvouhra a při rovnosti bodů je na řadě rozhodující dvouhra. Hraje se tedy do dvou bodů.

První zápas jsme rozhráli  s jedničkami ve skupině, bronzovými medailisty z paralympiády z Ria. Čtyřhra dopadla v náš prospěch. Do první dvouhry jsem nastoupil proti Espindolovi a po prvním setu jsem si upřímně říkal co v tomhle zápase hledám. Udělal jsem si totiž jen jeden bod. Pak jsem ale vyhrál na osmi, deseti a na šesti. 

 

Druhý zápas o první místo ve skupině proti Chorvatsko - slovinské dvojici dopadl také dobře. Čtyřhru jsme s trochou štěstí vyhráli a ve dvouhře jsem přidal druhý vítězný bod. V pavouku nás v cestě k medaili čekala Francie, ta ale kvůli zranění do boje nenastoupila. 

 

V cestě do finále nám stála ještě Korea. Čtyřhru jsme prohráli a začala dvouhra. Proti lepšímu z dvojice Korejců jsem ještě dal možnost Martinovi, aby nám finále vybojoval. Hned v začátku prohrál dva sety na devíti. Pak zase vyhrál na osmi a jedenácti. Poslední, rozhodující set byl pro nás hned v začátku velmi nadějný. Vedli jsme 7:3. Bohužel se asi Martin "zalekl" vítězství a prohrál 8:11. Naděje na finále se rozplynula. 

 

 

Další mezinárodní turnaj , na který se chystám proběhne v polském Tarnobrzegu.