Mosty 2016 v Hradci a Osobnost roku Libereckého kraje

17.03.2017 20:00

 

16. března jsem se vypravil do Hradce Králové na vyhlášení ceny Mosty. Nominovala mě má bohužel dnes již bývalá šéfová ("nejdražší chlebodárkyně") Alenka, která mě také na akci doprovodila. 

 

Z pěti desítek návrhů na udělení cen MOSTY vybírala 13. ledna nominační komise, složená z členů předsednictva NRZP ČR, finalisty čtyř kategorií letošních cen MOSTY. Hodnotící výbor pak ve druhém kole vybral vítěze jednotlivých kategorií. Letošní vítězové byli vyhlášeni 16. března v kongresovém centru v Hradci Králové. Patronkou ceremoniálu byla velvyslankyně ČR na Slovensku Livia Klausová. Záštitu nad 14. ročníkem převzali hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph. D., a primátor města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink. Kraj společně s městem byly partnery 14. ročníku. Moderátorem slavnostního odpoledne byl Aleš Cibulka a během ceremoniálu vystoupili skupina Lokálka, zpěváci Laďa Kerndl a Radek Žalud a klavírista Petr Bazala. Vystoupení všech účinkujícíh interpretovali do znakového jazyka členové souboru Hands Dance.

Byl jsem nominován v kategorii Zvláštní cena. Nakonec jsem se dostal mezi čtyři nejlepší. Vyhrál partner ankety, zástupce Opel Handycars. To je náhoda.

 

 

 

Po vyhlášení jsme s Alčou skočili do auta a rychle do libereckého Grand Hotelu Zlatý lev. Zde probíhalo vyhlášení Osobnost roku Libereckého kraje. Nominován jsem byl v kategorii sport, díky medaili z Ria. Bylo to jen tak tak, ale stihli jsme to. 

 

Umístil jsem se sice na druhém místě, ale pro mě to bylo vítězství. První místo vyhráli Bílí Tygři Liberec. Což úplně nechápu. Pochopil bych nominaci a vítězství jednotlivce, ale hokejového týmu? To nechápu...

 

 

Milé setkání proběhlo také s moderátorem. Po letech jsem se setkal s Vladimírem hronem, který před lety v dražbě koupil mé olympijské holinky z Paralympiády v Londýně.