Zlato z Polska

02.08.2017 17:39

 

 

Od 28. do 30.7. proběhl turnaj Slovanů v Polském Tarnobrzegu. Jde o podobný turnaj jako je naše Středoevropská liga v Hodoníně. Není tedy pod hlavičkou mezinárodní asociace.

 

 

Hrálo se několik soutěží. Byla to soutěž čtyřher, ve které jsme s Honzou Sujou skončili ve čtvrtfinále. Vyřadila nás polská dvojice Nalepka - Czervinski, která v konečném pořadí obsadila stříbrnou příčku. 

V další soutěži Open, která se hraje bez rozdílu postižení jsem skončil opět ve čtvrtfinále a opět u toho byl Nálepka. Ten následně prošel až do finále a měl stejně jako ve čtyřhrách bronzovou příčku.

 

Nejdůležitější byla soutěž jednotlivců, rozdělených do svých skupin postižení. Hrálo se nejprve skupinovým systémem. Zde jsem nezaváhal. Zapotil jsem se jen v boji o postup z prvního místa s Polákem Jakimczukem. Sice mě zatím od roku 2010 neporazil (6:0), ale stát se může cokoliv a v zápasech musím hrát naplno. Po postupu z prvního místa do semifinálového pavouka přišel zápas o finále. Ukrajinec Gulyk mě nijak výrazně neohrozil a mohl jsem se soustředit na finále. Dalo se předpokládat, že finalistou bude polský hráč, stříbrný medailista z paralimpiády v Riu a světová dvojka Czuper. V každém setu mi utekl alespoň o tři body. Vždy jsem se dokázal zkoncentrovat a set vyhrát. Důležitý byl druhý set. Prohrával jsem 0:5, ale soupeře jsem dohnal a set 11:8 vyhrál. Poslední set jsem prohrával 4:7 a se štěstím jsem vyhrál 11:8. 

 

 

 

 

 

Skoro to vypadá, že potřebuji k vítězství nejprve prohrávat aby mě to vybičovalo k lepším výkonům, nebo mít s sbou rodinu, která mě vždy velmi podporuje.

 

 

Jsem rád, že jsem Czupera porazil. Několik let mě v devadesáti procentech docela mele a každé vítězství nad takovým hráčem je důležité. Bohužel jeho příprava na ME, keré proběhne koncem září bude tak kvalitní, že bude velmi těžké výsledek z Polska zopakovat. Hold, pokud se nezmění podpora a vůbec systém, který u nás vládne. Budeme sbírat medaile jen na turnajích, na kterých "o nic nejde". Příprava na mistrovská utkání vyžaduje o mnoho víc.... 

Další mezinárodní turnaj, kterého se zúčastním bude v září  Czech Open v Ostravě.