2x zlato, 1x stříbro, 1x bronz z MČR

13.07.2014 17:53

Letošního Mistrovství ČR se zúčastnilo 24 hráčů v kategoriích muži para a kvadru, ženy mezi sebou hrály bez rozdílu postižení. 

V soutěži jednotlivců mě hned v prvním zápase velmi potrápil oddílový kolega Tomáš Přibyl. Vyhrál jsem 3:2, ale se štěstím. Dále jsem procházel bez porážky a soustředil se na finále proti stále dobře hrajícímu Martinu Zvolánkovi. Během posledních let se mi proti němu na MČR dařilo ne však v Českém poháru. Bohužel letos to nevyšlo. Nenašel jsem zbraň proti Martinovým vysokým míčkům hraným těsně za síťku. Prohrál jsem 3:0 a tak skončila má řada třech titulů po sobě skončila.

 

V soutěži dvoučlenných družstev, kde startovalo 12 mužstev, se hrálo bez rozdílu postižení i pohlaví vyřazovacím systémem na jednu porážku. Nejdříve se hrály obě dvouhry, poté čtyřhra a pokud nebyl zápas rozhodnut i obě zbývající dvouhry.

Asi nejzajímavějším mačem byl semifinálový zápas mezi SKST Liberec, kde jsem hrál s Rendou Taušem proti SK Moravia Brno, jehož barvy hájili Karel Zmrzlý a Vladimír Kadlík. Nejprve jsem s přehledem porazil Kadlíka, Zmrzlý sice Rendu potrápil, ale ten svůj zápas dovedl do vítězného konce a Liberec vedl 2:0. Čtyřhru jsme ale prohráli a tak za stavu 2:1 Liberec potřeboval uhrát třetí rozhodující bod. Následovala další dvouhra. Tentokrát s Karlem Zmrzlým. Zprvu jsem prohrával 0:2 na sety, ale Karel trochu polevil, já zabral a bylo z toho cenné vítězství 3:2. Liberec postoupil do finále, kde jsme hladce porazili TJ Sokol Lhůta. Zlatá medaile družstev tak putuje do Liberce. Stříbro si nakonec odvezli Hadrava se Svatošem. Bronz si odvezli již zmiňovaní Zmrzlý a Kadlík ze SK Moravia Brno.

V soutěži čtyřher Open startovalo 12 dvojic a hrálo se vyřazovacím systémem na dvě porážky. I zde si zlatou medaili a titul mistři ČR odvezli Tauš se Suchánkem, stříbro cestuje do Brna zásluhou Zmrzlého a Kadlíka a bronz zůstane domácím Zvolánkovi s Hudečkem.

 

V soutěži Open startovalo všech 24 zúčastněných hráčů turnaje a hrálo se bez rozdílu postižení a pohlaví žebříčkovým systémem na jednu porážku. Zlato získal opět neporazitelný René Tauš, stříbro Jaroslav Hadrava a bronz zbyl na mě. V semifinále jsem podlehl 3:2 Jardovi Hadravovi.

 

    

    

    

    

 

DALŠÍ TURNAJ, KTERÉHO SE ZÚČASTNÍM BUDE TŘETÍ KOLO

OTTO BOCK ČESKÉHO POHÁRU V LIBERCI.