Stříbro ze Slovakia Open

13.07.2014 17:34

V soutěži jednotlivců ve velmi silné konkurenci se mi ve skupině podařilo potvrdit pozici jedničky a bez ztráty setu postoupil z prvního místa.  Největší strach jsem měl z Ukrajince Yezyka, kterého jsem relativně s přehledem porazil a postoupil přímo do čtvrtfinále.

Ve čtvrtfinále na mě čekal pozdější vítěz. Polák Czuper. V začátku to vypadalo na hratelný zápas, ale Czuper mi svoji jistotou a chytrou hrou nedal moc šancí. Když už to vypadalo na obrat, Polák zahrál několik jistých i těžkých míčů a zametl pochybnosti o postupujícím. Prohrál jsem 3:1 a v soutěži jednotlivců jsem skončil před branami medailových umístění.

V soutěži družstev jsem hrál se Španělem Sastrem. Postup ze tříčlenné skupiny do semifinále byl téměř jistý. Stačilo jen porazit slovenský B tým. To se povedlo a nakonec dostali i Francouzi. Velmi cenné vítězství nás poslalo do semifinále z prvního místa.

 

 Zde jsme narazili na tým s nejvyššími ambicemi. Nebyl to nikdo jiný než tým domácího Slovenska (vítězové Paralympijských her v Pekingu a Londýně).

Na Slováky se mi docela daří. V prvním zápase Sastre prohrál s Riapošem. To však byl jediný bod, který Slováci uhráli. Následně jsem vyrovnal v zápase s Ludrovským. Důležité bylo vyhrát čtyřhru. To se povedlo. Další zapas byl proti Riapošovi. Stačil jeden bod a vyhrajeme. Důležité bylo neprohrát set. Mohl by se chytit a to by mi uškodilo. Povedlo se. Postup do finále a nejhůře stříbro.

Ve finále na nás čekali naši soupeři ze skupiny. Bohužel Francouzům vyšla odveta dokonale. Bohužel  jsme prohráli 1:3, ale i tak je to úspěch.

 

Dalším turnajem bude MČR v Ostravě.