Třetí kolo Otto Bock Českého poháru v Liberci

13.07.2014 18:57

7.6.2014 pořádal náš oddíl ve spolupráci s Asociací stolního tenisu vozíčkářů třetí kolo Otto Bock Českého poháru.

Turnaj se tradičně konal v herně stolního tenisu v Tipsport aréně. Hrálo se na osmi stolech ve třech výkonnostních skupinách. Turnaj řídil Jan Masák a Jan Kaněra.

Turnaje se zúčastnilo 45 sportovců, 20 ve skupině A, 15 ve skupině B a 10 ve skupině C. Na konci roku postupují podle konečného žebříčku ti nejúspěšnější hráči do vyšší skupiny, a naopak ti z koncových míst tabulky sestupují. Kromě toho konečné pořadí žebříčku rozhoduje také o nominaci hráčů na Mistrovství České republiky. Připomeňme si, že na letošním mistrovství ČR získal náš liberecký oddíl celkem sedm (z toho hned čtyři zlaté!) medailí, a to jak v jednotlivcích, ve čtyřhře i v družstvech. Do Liberce se sjela prakticky celá špička tohoto sportu u nás, v čele s momentálně nejúspěšnějšími hráči ve světovém žebříčku!

Na turnaji se mi nedařilo. Lépe řečeno ani jsem tam nemusel.  Svou zbytečně agresivní a nesoustředěnou hrou jsem prohrál už v základní skupině dva zápasy a ze skupiny nepostoupil. Zbylo na mě pouze desáté místo.

 

Pozvání přijala primátorka Statutárního města Liberec. Nejen, že turnaj zahájila, ale zůstala téměř do konce turnaje a obdivovala výkony některých hráčů. Po obědě dorazil také ministr mládeže, školství a tělovýchovy, Marcel Chládek. Jakožto bývalý fotbalový rozhodčí promluvil s hlavním rozhodčím, který mu vysvětlil herní systém turnaje a celého poháru. Popovídal s hráči pořádajícího oddílu, předsedou Asociace stolního tenisu vozíčkářů a zároveň ocenil práci, kterou asociace a ostatní kluby odvádějí.

Turnaj proběhl za finanční podpory Statutárního města Liberec, nadačního fondu Veolia, Krajské nemocnice Liberec a firem Eurovia CS, a.s. a Pro-Evolution, která je výhradním dovozcem výrobků Peter Legwood pro ČR a SR. K obědu dodal Catering KNL a.s. vynikající guláš. Ceny pro první tři hráče v každé výkonnostní skupině věnoval vratislavický pivovar Konrád.

 

Poděkovaní patří všem, kteří tento turnaj pomohli uskutečnit. Pořadatelům, sponzorům, ale také sběračům, bez kterých by bylo turnaj těžké zorganizovat.

Další kolo Otto Bock Českého poháru, na který se chystám proběhne 5.7. v Chebu.

Před tím se však  vypravíme s Rendou Taušem a Tomášem Přibylem do Semil, abysme obhájili titul Mistra České republiky v soutěži tříčlenných družstev.

Reportáž o turnaji ZDE.