Zlato z Prahy

05.10.2014 19:05

 

 

20.9. proběhlo další kolo Českého poháru, které pořádal SKV Praha.

 

Turnaje se zúčastnilo 47 hráčů z toho 17 v mé výkonnostní skupině A.

 

Základní čtyřčlennou skupinou jsem prošel celkem hladce a postoupil z prvního místa. Postupují vždy dva a já šel do semifinálové skupiny s výhrou. 

 

Zde to bylo o něco těžší. Jendu výhru jsem měl. K tomu jsem přidal další nad mým týmovým kolegou Tomášem Přibylem. Následně jsem hladce porazil Jirku Žáka, vyhrál skupinu a putoval do finále. Opět s výhrou. Jedna výhra ve čtyřčlenné finálové skupině je většinou jistotou, že bude medaile.

Také jsem si stihl odskočit na rozhovor pro Českou televizi.

 

 

Ve finále byl také pražský Honza Mrázek. S tím jsem po boji plným emocí vyhrál a mohl se soustředit na poslední zápas o první místo. Posledním oponentem v cestě za zlatem byl Jarda Hadrava ze Sokola Lhůta. S Jardou mám velmi špatné skóre. Ještě jsem ho neporazil. Do zápasu jsem jako vždy nastoupil s myšlenkou odehrát maximum a ono to nějak dopadne. Celý zápas jsme se "tahali" o každý bod a set. Zápas byl napínavý až do konce. Za stavu 8:8 a 2:2 na sety jsem pokazil servis a nesklopil Jardův topspin. Prohrával jsem 8:10 a připravoval se, že opět prohraju, ale odehrál jsem již mnoho zápasů, které se dají i za tohoto stavu vyhrát. Hodně mi pomohla náhoda. Nejprve prasátko a následně blok topspinu hranou pálky. Vyrovnáno, teď jen nepokazit servis.

 

 

Vyšel mi signál míček jsem zahrál ven ze stolu a Jarda na něho nedosáhl. Druhý bod mi uhrál Jarda, když pokazil topspin. Na 12 : 10 se už mohl dostat každý z nás. Štěstí se tentokrát přiklonilo ke mně a já bral zlato.

 

 

Dalším turnajem bude Český pohár v Lomnici nad Popelkou.