Mezinárodní turnaj Czech Open v Ostravě

24.09.2013 12:14

Jiří Suchánek vyhrál Czech Open 2013 PTT v Ostravě

autor: František Zálewský

 

Na 10. ročníku mezinárodního turnaje handicapovaných stolních tenistů Czech Open 2013 - Para Table Tenis v Ostravě dnes vyvrcholily souteže jednotlivců. Z českých reprezentantů si prvenství ve své kategorii SM2 vybojoval Jiří Suchánek.

Jediný český vítěz letošního Czech Open 2013 - Para Table Tenis v Ostravě, Jiří Suchánek, ve finále soutěže vozíčkářů SM2 porazil Ukrajince Olexandra Jezyka 3:2 na sety. Suchánek zpočátku dotahoval náskok soupeře, ale závěr utkání vyzněl jednoznačně ve prospěch českého hráče. “Zase jsem byl sám sobě soupeřem. Hodně jsem si zápas zkomplikoval, naštěstí to bylo s vítězným koncem. Je to hodně o psychice. Pokud si udělám v hlavě pořádek, je to pak úplně o nečem jiném,“ uvedl po finálovém utkání Jiří Suchánek, který na předchozím Czech Open - Para Table Tenis v roce 2011 obsadil druhé místo.

Pro Jiřího Suchánka byl ostravský turnaj výbornou přípravou na blížící se mistrovstrví Evropy v italském Lignanu. “To bude úplně jiný turnaj. Každý, včetně mě, che na mistrovství Evropy uspět. V posledních dvou letech se mi docela daří. Porazil jsem světovou trojku a i další přední světové hráče. A letos jsem ze žádného turnaje nepřijel bez medaile. Na tuto bilanci bych rád navázat i na mistrovství Evropy,“ dodal Jiří Suchánek.