Jak se dařilo?

22.01.2019 11:56

 

 

 

Zhodnocení sezony 2018

 

 

Český pohár

Tento rok proběhlo devět turnajů poháru a do konečného pořadí se počítalo pět nejlepších výsledků. Hráči jsou rozděleni dle výkonnosti do skupin (A, B, C). Dlouhodobě působím ve skupině A. Hraje se bez rozdílu postižení a pohlaví. Zúčastnil jsem se všech devíti turnajů.

Podařilo se mi získat 6 medailí (1 zlatou, 4 stříbrné, 1 bronzovou). Díky tomu jsem v poháru skončil na pěkném druhém místě.

 

MČR

Na MČR se hráči nominují podle výsledků v Českém poháru. MČR pro mě bylo také úspěšné.

Hrálo se několik soutěží. V jednotlivcích (dle postižení) hraji stejně jako na mezinárodních turnajích ve třídě 2 (postižení všech čtyř končetin a stability). Zde jsem získal zlato. Ve čtyřhrách a dvoučlenných družstvech jsem hrál s oddílovým kolegou Reném Taušem. Spolu jsme vybojovali z obou soutěží také zlato. V poslední soutěži Open bez rozdílu postižení jsem skončil v osmifinále.

Z MČR jsem tedy přivezl tři tituly ze čtyř.

Výsledky naleznete ZDE

  

 

 

 

 

MEZINÁRODNÍ TURNAJE

V roce 2018 jsem se vypravil na čtyři mezinárodní turnaje. Hlavním cílem účasti nebyl ani tak zisk medailí jako spíš příprava na říjnové Mistrovství světa. Na každé akci se hrála soutěž jednotlivců a družstev. Vše probíhalo podle mezinárodní klasifikace, která rozděluje sportovce do skupin dle rozsahu postižení.

 

Slovakia Open – Bratislava

Jednotlivci - 2. místo – Výsledky ZDE

Družstva - 3. místo – Výsledky ZDE

 

Slovenia Open – Laško:

Jednotlivci-postup ze skupiny-Výsledky ZDE

Družstva - postup ze skupiny – Výsledky ZDE

 

Česká republika – Ostrava:

Jednotlivci – čtvrtfinále – Výsledky ZDE

Družstva – 2. místo – Výsledky ZDE

 

 

 

 

MISTROVSTVÍ SVĚTA – Slovinko – Celje

Jednotlivci – 3. místo – Výsledky ZDE - Zpráva o turnaji ZDE – Video z přípravy - ZDE

 

 

V průběhu roku jsem absolvolval několik tuzemských a mezinárodních turnajů. Vrcholem sezóny bylo Mistrovství světa, na kterém jsem chtěl získat svou první medaili a doplnit tak sbírku ze všech velkých turnajů (Letní paralympijské hry, MS, ME). Jsem rád, že se cíl podařil a tak jsem potvrdil svou pozici ve světové špičce.

 

Od 1. 1. 2019 do 31. 3.2020 běží nominace na Letní paralympijské hry 2020 v Tokiu Je tedy jasné, žecílem sezóny bude jednoznačně úspěšná nominace. Abych letěl do Japonska, musím 31. 3. 2020 figurovat ve světovém žebříčku do 8. místa. Paralympiády se sice účastní 18 nejlepších z celého světa, ale vítězové kontinentů mají automaticky nominaci jistou a pak jsou ještě divoké karty. Proto je 8. místo jistota.

 

Je třeba, abych poděkoval těm, bez kterých bych těchto úspěchů nedosáhl. Je to SKST Liberec, Český svaz tělesně postižených sportovců, mšmt, Nadaci preciosa, Libereckému kraji, Statutárnímu městu Liberec v čele s primátorem Batthyánym, firmě KSM Castings, firmě Peter Legwood ČR dovozce italské obuvi a ortopedických vložek, OC Fórum a Sport park Liberec, firmě KURY výrobci českých invalidních vozíků. V neposlední řadě panu Karlu Korytáři, Dušanu Mormanovi, Jiřímu Kodýmovi, Milanu Jaškovi a dalším. Nesmím opomenout ani rodinu, která mi je velkou oporou a také hnacím motorem. Nedílnou součástí mé propagace je také informovanost veřejnosti. Děkuji médiím, které zveřejňují mé zprávy.

 

Děkuji všem za podporu, držte palce v příští sezóně.